spuma-burete-abstract

Ce este spuma poliuretanică?

Spuma poliuretanică sau buretele, cum este cunoscut de cei mai multi dintre noi, reprezintă un material extrem de maleabil care oferă soluții practice pentru asigurarea confortului nostru de zi cu zi.

El este un poliuretan și face parte din familia largă și foarte diversă de polimeri sau materiale plastice.

Produsele poliuretanice au foarte multe utilizări. Acestea pot fi solide sau pot avea o structură celulară deschisă, caz în care se numesc spume.

Peste trei sferturi din consumul global de produse din poliuretan este sub formă de spume, iar spumele la rândul lor pot fi flexibile sau rigide.

În ambele cazuri, spuma se află de obicei în spatele altor materiale: spumele flexibile se află în spatele țesăturilor de tapițerie din mobilier comercial și casnic, iar spumele rigide se găsesc între metal sau pereți, folii de plastic ale majorității frigiderelor și congelatoarelor sau a altor materiale de suprafață, cum este cazul panourilor de izolare termică din sectorul construcțiilor.

Spuma poliuretanică flexibilă este cea care ne ajută la asigurarea confortului zilnic. Cea mai cunoscuta utilizare a sa este pentru a ne susține corpul o mare parte din zi, în saltele, mobilier tapițat sau scaune auto.


Ceea ce este uneori mai puțin cunoscut este faptul că ne bucurăm de avantajele a sute de articole din spumă poliuretanică, fără să observăm chiar. Aplicațiile sale sunt practic interminabile, începând de la articole mici, cum ar fi bureții din bucătărie sau pansamente medicale până la filtre mari și sisteme de izolare fonică care mențin mediul nostru curat și liniștit.

Mulțumim pentru atenție și vă invităm să urmăriți oferta noastră de articole din burete, pentru tapiterie.

Echipa BureteTapiterie.ro